Autoverzekering

Bent u in bezit van een auto of gaat u er binnenkort één halen, dan bent u verplicht uw auto te verzekeren. Oftewel een autoverzekering afsluiten. De reden van de verplichtheid is dat u verzekerd bent voor mogelijke ongevallen, waardoor bij eventuele schade bij een ander vergoed wordt. Echter is het afhankelijk van de soort autoverzekering die u afgesloten heeft. Deze autoverzekeringen zijn onder te verdelen in drie vormen:

WA-verzekering
WA-verzekering is in Nederland de goedkoopste autoverzekering. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering particulieren. Mocht u schade aanrichten(niet bewust) aan anderen, dan dekt deze verzekering de kosten. Echter zijn de kosten aan uzelf en uw voertuig geheel voor uzelf bij deze autoverzekering, deze kosten worden niet vergoedt en zult u dan ook zelf moeten betalen. FBTO Autoverzekering, met snelle schadeafhandeling

Beperkt Casco

Een beperkt Casco autoverzekering dekt in principe hetzelfde als de WA-verzekering, alleen dekt het ook de eventuele schade aan uw auto. De enige voorwaarde is dat u de schade niet doelbewust heeft veroorzaakt. Een beperkt Casco dekt dus de schade van de betrokkene in een eventueel ongeval en de schade van uw eigen voertuig.

Mocht het voorkomen dat uw auto slachtoffer is van diefstal of vandalisme dat worden deze kosten ook gedekt door uw autoverzekering. Onthoud dus goed dat de schade bij een eigen fout, zoals een botsing of een verkeerde inschatting niet vergoedt wordt. Een beperkt Casco autoverzekering wordt in andere termen ook wel WA plus of WA extra genoemd. FBTO Autoverzekering, met snelle schadeafhandeling

Volledig Casco

Een volledig Casco autoverzekering is de gunstigste optie voor autoverzekeringen, maar ook de duurste. Deze verzekering dekt de schade die u niet bewust toebrengt aan anderen, maar ook de opgelopen schade van uzelf. Wat u dus mist bij een beperkt Casco verzekering heeft een volledig Casco verzekering wel.

Neem ook is een kijkje bij de volgende site: Autoverzekering

Over de auteur