Verzekeringinformatie.net http://www.verzekeringinformatie.net Informatie over verzekeringen Sat, 30 Jul 2011 21:10:41 +0000 en hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.1.3 12 miljard aan uitvaartverzekeringen http://www.verzekeringinformatie.net/12-miljard-aan-uitvaartverzekeringen/ http://www.verzekeringinformatie.net/12-miljard-aan-uitvaartverzekeringen/#comments Fri, 17 Jun 2011 08:00:10 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=372 Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben mensen van zijn of haar overleden nabestaanden in totaal 12 miljard Euro nagelaten. Het is een gemiddelde van 110 duizend Euro per erfenis, oftewel uitvaartverzekering. Er zijn gevallen waarbij het bedrag meer dan 200 duizend Euro bedroeg, maar liefst 15 procent. Er waren zelfs nog gevallen die boven de 500 duizend Euro zaten, dit was een percentage van 4 procent.

Echter worden er soms ook woningen achter gelaten als erfenis met een gemiddelde waarde van 200 duizend Euro. Dit was ongeveer 30 procent. Maar een erfenis kan ook zijn of haar nadelen hebben, zo was bij 16 procent van de gevallen de erfenis een schuld. Hierbij ging het meestal om een hypotheekschuld.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/12-miljard-aan-uitvaartverzekeringen/feed/ 0
Inboedelspel voor schadeverzekeringen http://www.verzekeringinformatie.net/inboedelspel-voor-schadeverzekeringen/ http://www.verzekeringinformatie.net/inboedelspel-voor-schadeverzekeringen/#comments Thu, 16 Jun 2011 08:00:08 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=367 Tevens kan het spel nagaan wat voor schade het kan veroorzaken met betrekking tot overlast en de kosten daarvan. Neem nou dat u een lekkage krijgt, waardoor er waterschade in uw huis ontstaat. De vormen van deze schade worden in het spelletje naar voren gebracht. Dit zorgt ervoor dat er bepaald kan worden wat er afgedekt wordt door de inboedelverzekering en woonhuisverzekering van de SNS. Wilt u dit spel spelen? Kijk dan op www.wineennieuweinboedel.nl.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/inboedelspel-voor-schadeverzekeringen/feed/ 0
Tevreden klanten verzekeraars http://www.verzekeringinformatie.net/tevreden-klanten-verzekeraars/ http://www.verzekeringinformatie.net/tevreden-klanten-verzekeraars/#comments Wed, 15 Jun 2011 11:00:20 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=349 Uit de nationale klantbelevingsonderzoek blijkt dat de verzekeringsmaatschappijen het beste wordt beoordeeld op het gebied van klantencontact. Dit onderzoek is uitgevoerd over alle Nederlandse bedrijfstakken. Degene die het voornaamste naar voren komen waren Univé, Ohra en Zilveren Kruis Achmea. Het is pas van toepassing als een consument klant is geworden, dan neemt ook de waardering toe. Enkele andere bedrijfstakken waarbij het klantencontact ook goed verloopt zijn banken en zorginstellingen.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/tevreden-klanten-verzekeraars/feed/ 0
App via mobiel voor schademeldingen http://www.verzekeringinformatie.net/app-via-mobiel-voor-schademeldingen/ http://www.verzekeringinformatie.net/app-via-mobiel-voor-schademeldingen/#comments Wed, 15 Jun 2011 08:00:45 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=332 Vindt u het ook altijd vervelend om schadeformulieren in te vullen en wilt u er zo snel mogelijk vanaf zijn? Dan is er nu een ontwikkeling gaande. Het is namelijk over een half jaar mogelijk om deze online in te vullen via de EPS (Efficiënte Processen Schadeverzekeraars) die het mogelijk maakt om via de iPhone, smartphone of TomTom schade door te kunnen geven.

Tevens is het mogelijk bij een tweezijdige schade formulier in te vullen. Echter is het hierbij belangrijk dat er twee mobiels aanwezig zijn, omdat er op de andere mobiel een ‘handtekening’ nodig is via de sms, meldt Assurantie Magazine. EPS verwacht per Oktober de applicatie ontwikkeld te hebben voor de markt met de daarbij behorende gekoppelde formulieren.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/app-via-mobiel-voor-schademeldingen/feed/ 0
Daling levensverzekering, stijging banksparen http://www.verzekeringinformatie.net/daling-levensverzekering-stijging-banksparen/ http://www.verzekeringinformatie.net/daling-levensverzekering-stijging-banksparen/#comments Tue, 14 Jun 2011 08:00:58 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=327 Echter spelen de strengere kapitaal eisen ook één van de oorzaken, waardoor de verzekeringsbranche in het nauw komt, meldt Atos Consulting. De Telegraaf wist te melden dat er in 1999 een piek van 1,8 miljoen afgesloten levensverzekeringen, maar de afgelopen tien jaar daalde dit vors met 40 procent.

Een overlijdensverzekeringen of beleggingsverzekeringen worden nog wel afgesloten, omdat dit de consument meer zelf verantwoordelijkheid geeft. De populariteit van collectieve pensioenen en banksparen loopt hierdoor geen daling op. Door verzekeren houdt men een redelijke mate van garantie.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/daling-levensverzekering-stijging-banksparen/feed/ 0
Zinloos geweld verzekering overbodig http://www.verzekeringinformatie.net/zinloos-geweld-verzekering-overbodig/ http://www.verzekeringinformatie.net/zinloos-geweld-verzekering-overbodig/#comments Mon, 13 Jun 2011 08:00:05 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=318 Slachtoffer Hulp Nederland meldt dat het afsluiten van een zinloos geweld verzekering niet zo veel zin heeft. Deze zinloos geweld verzekering wordt sinds 2008 verkocht door Look Insurance uit Amstelveen. Veel zaken omtrent zinloos geweld zijn al gratis geregeld in Nederland.

Enkele voorbeelden van ondersteuning die Slachtoffer Hulp Nederland biedt zijn: emotionele kwesties en praktische zaken. Tevens zijn de meeste Nederlands als verzekerd voor een groot gedeelte van de kosten. Deze kunnen zijn ingesloten bij andere verzekeringen.

Radar van de Tros, een consumentenprogramma, meldt dat er in de polisvoorwaarden staat dat er alleen een secundaire dekking wordt aangeboden. Een secundaire dekking houdt in dat er alleen vergoed wordt als alle andere schadevergoedingsmogelijkheden zijn nagegaan.

Eveneens wordt roekeloos gedrag niet vergoedt, hierbij is het nog te bepalen wat er onder roekeloos gedrag wordt verstaan. Een ander punt wat buiten de verzekering valt is dat u wordt uitgesloten bij gebruik van alcohol en medicijnen.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/zinloos-geweld-verzekering-overbodig/feed/ 0
Zorgverzekering gepensioneerde buitenland niet betaalbaar http://www.verzekeringinformatie.net/zorgverzekering-gepensioneerde-buitenland-niet-betaalbaar/ http://www.verzekeringinformatie.net/zorgverzekering-gepensioneerde-buitenland-niet-betaalbaar/#comments Sun, 12 Jun 2011 08:00:40 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=312 Voor de Nederlanders die woonachtig zijn in het buitenland die pensioen verkrijgen is het voor deze groep van sinds 2006 heel erg moeilijk om een zorgverzekering af te sluiten die betaalbaar is.

De Nationale Ombudsman wilt door deze groep Nederlanders opkomen en hierbij steun verrichten. De Ombudsman heeft een brief gestuurd naar de minister van de Vaste Kamercommissie. De aanleiding voor deze brief kwam vanuit een klacht die ontvangen was van de Stichting belangenbehartiging Nederlandse Gepensioneerden (SBNGB).

Vele van de ouderen die woonachtend zijn in het buitenland kwamen door de kwestie van de zorgverzekering in financiële problemen en moesten noodgedwongen terugkeren naar Nederland. Dit wordt veroorzaakt, doordat dat ze vaak geen volledige dekking krijgen bij een zorgverzekering. Hierdoor wordt er een hoge premie betaald aan de aanvullende verzekeringen.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/zorgverzekering-gepensioneerde-buitenland-niet-betaalbaar/feed/ 0
Rechtsbijstandverzekering claims dalen http://www.verzekeringinformatie.net/rechtsbijstandverzekering-claims-dalen/ http://www.verzekeringinformatie.net/rechtsbijstandverzekering-claims-dalen/#comments Sat, 11 Jun 2011 09:50:24 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=304 De rechtsbijstandverzekering claims is met 13 procent gedaald ten opzichte van het voorgaande jaar 2010. Dat is dus een flinke daling in de verkeer situaties. Het Centrum van Verzekeringstatistiek (CVS) zegt dat de afname waarschijnlijk veroorzaakt wordt, doordat er begin dit jaar minder sneeuwdagen waren. Dit zorgde ervoor dat er minder ongelukken waren door gladheid en vorst.

Uit bron van Assurantie Magazine blijkt dat de schademeldingen bij rechtsbijstandverzekeringen daalde. Hieronder een overzicht:

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/rechtsbijstandverzekering-claims-dalen/feed/ 0
Verzekering letselschade snellere uitkering http://www.verzekeringinformatie.net/verzekering-letselschade-snellere-uitkering/ http://www.verzekeringinformatie.net/verzekering-letselschade-snellere-uitkering/#comments Fri, 10 Jun 2011 08:00:58 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=300 De Telegraaf meldt het volgende: mensen die een zwaar ongeval hebben opgelopen moeten soms wel tien jaar wachten eer dat ze hun geld terug hebben gekregen. Dit kunnen mensen zijn met bijvoorbeeld een whiplash of dwarslaesie.

De PvdA is voorstander dat de slachtoffers met zware letselschade sneller hun geld terug krijgen voor de opgelopen schade. Mensen in deze situatie zitten dan niet te wachten om tien jaar op hun  geld te wachten, waar menig mens begrip voor kan hebben.

Bijna 80 procent van de onderzochte zaken, bij schadevergoeding van zware letselschade, is na drie jaar nog geen vergoeding overgemaakt. Dit blijkt uit een onderzoek van de Stichting Ombudsman. Bij bijna de helft van de gevallen wordt er eerst meer dan een jaar een discussie gevoerd over wie er daadwerkelijk aansprakelijk is.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/verzekering-letselschade-snellere-uitkering/feed/ 0
25% van de Nederlanders onbekend met uitgave verzekeringen http://www.verzekeringinformatie.net/25-van-de-nederlanders-onbekend-met-uitgave-verzekeringen/ http://www.verzekeringinformatie.net/25-van-de-nederlanders-onbekend-met-uitgave-verzekeringen/#comments Thu, 09 Jun 2011 14:39:10 +0000 admin http://www.verzekeringinformatie.net/?p=287 Uit onderzoek blijkt dat 25 procent van de mensen in Nederland niet weet hoeveel ze daadwerkelijk kwijt zijn aan hun verzekeringen, dit meldt het een onderzoek van Meeús. Meeús is een tussenpersoon in verzekeringen, pensioenen en hypotheken. Echter is 90% procent van de ondervraagden mensen op de hoogte van de polisvoorwaarden en weet men waarvoor zij verzekerd is.

Hieronder is er een overzicht van de uitgave aan verzekeringen per maand die voort vloeide uit het onderzoek:

 

Tevens is er volgens Meeús vastgesteld dat veel mensen dubbel verzekerd zijn, of de verzekering een overlap heeft en het zou het nog een toegevoegde waarde zijn om de polisvoorwaarden nader te bestuderen. Dit kan problemen als overlapping en dubbel verzekerd voorkomen.

]]>
http://www.verzekeringinformatie.net/25-van-de-nederlanders-onbekend-met-uitgave-verzekeringen/feed/ 0